Perníkové kynuté knedlíky s jablky a skořicí - postup přípravy
Perníkové kynuté knedlíky podle paní Jany Podolákové Burkartové vás překvapí svou vůní i chutí. Luxusní a exotický nádech jim dodávají jadýrka granátového jablka.
Knedlíky
Náplň
Na ozdobu
Smíchejte droždí s vlažným mlékem, špetkou cukru a špetkou mouky. Překryjte ho a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Perník nastrouhejte a promíchejte s moukou. Přidejte špetku soli, žloutek a vzešlý kvásek. Vypracujte nelepivé těsto a nechte ho zhruba 40 minut kynout.
Jablka oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte z nich šťávu. Smíchejte je dle chuti se skořicí a trochou strouhaného perníku.
Vykynuté těsto rozdělte na jednotlivé dílky dle požadované velikosti knedlíků a naplňte jablkovou náplní. Naplněné knedlíky nechte kynout ještě dalších 15 minut.
Připravené knedlíky vařte v páře zhruba 10 minut. Jakmile budou uvařené, vyjměte je, propíchněte špejlí a potřete olejem.
Knedlíky podávejte posypané moučkovým cukrem a mákem a přelité rozpuštěným máslem. Exotický nádech jim můžete dodat několika jadýrky granátového jablka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.