Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Restované bramborové hříbky s cibulí, česnekem a sójovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Restované bramborové hříbky s cibulí, česnekem a sójovou omáčkou - postup přípravy

Vypadají jako malé hříbečky, ale ve skutečnosti jsou to bramborové kuličky restované v unikátní směsi sójové omáčky a dalších ingrediencí. Vyzkoušejte tuto zajímavou chuťovku, která potěší i vaše hosty.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtiny a ve vroucí osolené vodě je uvařte doměkka. Uvařené brambory slijte a nechte je okapat. Vyklopte je do mísy a šťouchadlem je rozdrťte na kaši. Přidejte 4 polévkové lžíce kukuřičného škrobu a s pomocí vidličky jej zapracujte do bramborové hmoty.

2. KROK

Jakmile se škrob s bramborami spojí do homogenní hmoty, ručně těsto ještě chvíli hněťte, aby zvláčnělo. Odebírejte kousky zhruba o velikosti dlaně a zformujte z nich kuličky. Doprostřed každé kuličky obtiskněte hrdlo láhve, čímž vytvoříte charakteristický kruhový zářez.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné, půlkulaté proužky. Tři stroužky česneku oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte 50 ml slunečnicového oleje a v něm rozpusťte 20 gramů másla. Do oleje přidejte 2 polévkové lžíce jablečného octu a 100 ml sójové omáčky, a jakmile začne směs vřít, přihoďte do ní pokrájenou cibuli a česnek a obojí zasypejte chilli vločkami.

4. KROK

Obsah pánve dobře promíchejte, a jakmile cibule změkne a česnek začne vonět, vložte do pánve připravené bramborové kuličky, které opékejte po obou stranách dozlatova. Během pečení se většina tekutiny z omáčky vsákne do těsta a na pánvi zůstane jen vrstva tuku. V tu chvíli je hotovo. Bramborové kuličky sejměte z pánve, posypejte je zelenými bylinkami a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů