Křupavé churros s čokoládovou omáčkou - postup přípravy
Pokud máte doma PET láhev, rozhodně ji nevyhazujte, pomocí malého triku s ní totiž vyrobíte skvělé churros, které jsou hotové během pár minut. Můžete je jen obalit v cukru, ti náročnější určitě zvolí omáčku z hořké čokolády nebo třeba slaného karamelu.
Churros
Čokoládová omáčka
Do misky rozklepněte vejce, přidejte cukr, sůl, vanilkový extrakt a vše společně promíchejte. Ke vzniklé směsi dejte máslo a zapracujte ho do ní metličkou.
Přisypejte obě mouky a vypracujte sypkou směs. Po malých dávkách začněte přilévat kokosové mléko, po jeho zapracování vám vznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Do víčka od láhve udělejte opatrně nožem hvězdičku a do láhve natlačte těsto.
Na pánvi si rozehřejte dostatečné množství oleje a pomocí láhve vytlačte těsto do rozpáleného oleje. Tvořte dlouhé tyčinky asi 10 cm, které pomocí kuchyňských nůžek na konci ustříhněte. Smažte je na mírném plameni do zlatova. Hotové tyčinky nechte okapat a přendejte na talíř.
Mléko nalijte do hrnce a na mírném plameni ho zahřejte. Přidejte čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. V jiné nádobě si rozmíchejte kukuřičný škrob s vodou a přilejte ho k mléku, ihned promíchejte. Nakonec přidejte máslo a vše důkladně spojte. Usmažené churros podávejte s čokoládovou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj videa: Delmira Cooking