Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasická mramorová bábovka z pomerančového těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Klasická mramorová bábovka z pomerančového těsta - postup přípravy

Jestli vás honí chuť na sladké, upečte si bábovku. Je rychlá, levná a chutná. Navíc ji můžete oživit tím, že do těsta rozmixujete pomeranč. To jí dodá neuvěřitelnou šťavnatost a nebývalé aroma. Takovou bábovku jste ještě nejedli. A pokud jste přemýšleli o tom, že byste do těsta přidali i jiné ovoce než pomeranč, neváhejte a zkuste experimentovat. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Oloupejte dva pomeranče a nakrájejte je na menší kostky, které vložte do hluboké misky. Vyklepněte dvě vajíčka a přidejte je k pomerančům. Tyčovým mixérem pak obě ingredience rozmixujte do hladké a homogenní směsi. Přisypejte cukr a pokračujte v mixování, dokud se všechny krystalky nerozpustí.

2. KROK

Přilijte do mísy s těstem skleničku oleje a sklenici mléka a metličkou vše promíchejte. Přidejte část hladké mouky a prášek do pečiva a dobře obojí zapracujte do směsi. Postupně přidávejte také zbylé množství mouky a zadělejte husté, polotekuté těsto.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte dvě polévkové lžíce kakaa, které velmi dobře promíchejte, abyste získali světle hnědou směs. Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypejte trochou mouky a vlijte do ní nejprve světlé těsto a na něj pak také tmavé. Špejlí oba druhy těsta lehce promíchejte, aby se ozdobně propojily.

4. KROK

Formu s bábovkou vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ji po dobu 40 minut. Zda je dostatečně propečená, zkontrolujte zapíchnutou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, je bábovka hotová. Pokud na špejli ulpívají kousky těsta, nechte ji ještě chvilku dopéct. Po vytažení z trouby hotovou bábovku nechte vychladnout, vyklopte ji z formy, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů