Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí závitek nadivoko se slaninou, špekáčkem, okurkou a paprikou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Hovězí závitek nadivoko se slaninou, špekáčkem, okurkou a paprikou - postup přípravy

Hovězí závitky různého druhu vznikají obvykle v reakci na tradičního španělského ptáčka, jehož recept se přizpůsobí aktuálním možnostem kuchaře a jeho zásob. O recept na velmi chutnou variantu se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte a rozklepejte ho na tenké plátky. Po obou stranách je osolte a opepřete a z jedné strany je potřete plnotučnou hořčicí.

2. KROK

Na každý plátek vyskládejte plátek anglické slaniny, proužek špeku, čtvrtku špekáčku, čtvrtku nakládané okurky a proužek červené papriky. Plátky masa stočte kolem náplně do roličky, kterou zajistěte nití či párátkem, aby se nerozbalovala.

3. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje. Nasekejte nadrobno cibuli a osmahněte ji na oleji dohněda. Přidejte hovězí závitky a nechte je ze všech stran zprudka zatáhnout. Do hrnce přidejte sůl, pepř, bobkový list, nové koření a jalovec a nechte koření v horkém oleji rozvonět.

4. KROK

Na hrubém struhadle nastrouhejte mrkev, celer a petržel a obojí přihoďte do hrnce se závitky. Nechte zeleninu trochu orestovat, obsah hrnce podlijte trochou vody a pod pokličkou jej nechte dusit, dokud závitky nezměknou. V průběhu dušení podle potřeby případně dolévejte vodu.

5. KROK

Když jsou závitky měkké, vyjměte je z hrnce a omáčku podle potřeby promixujte nebo propasírujte. Zjemněte ji trochou sladké smetany, dochuťte ji solí a pepřem, vraťte zpátky závitky a nechte vše ještě chvilku provařit.

6. KROK

Hotové závitky podávejte přelité omáčkou a ideálně spolu s vařenou rýží ozdobenou trochou jemně nasekané petrželky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů