Linecké cukroví s marmeládou - postup přípravy
Linecké cukroví s marmeládou je křehké a chutné pečivo, které se rozplývá v ústech. Upečte si je sami a nechte se unést jejich bohatou vůní, chutí a elegantním vzhledem.
Ingredience
Nejprve si připravte máslo. Dejte ho do misky a nechte ho změknout na pokojovou teplotu, aby se s ním lépe pracovalo. Můžete také použít mikrovlnnou troubu na nízký výkon.
K máslu přidejte moučkový cukr a vanilkový cukr. Přidejte také špetku soli a lžíci oleje pro bohatší chuť. Všechny tyto ingredience spolu utřete, dokud nezískáte hladkou směs. Nyní přidejte vajíčko a opět smíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
Postupně přidávejte hladkou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte těsto, které se snadno zpracovává rukama. Těsto rozdělte na dvě části. Každou část zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na asi 30 minut, aby se těsto zchladilo a ztuhlo.
Mezitím smíchejte marmeládu s vodou a přiveďte k mírnému varu. Poté nechte vychladnout. Těsto vyjměte z lednice, rozválejte ho na vále a vykrajujte z něj libovolné tvary. U poloviny z nich vykrojte menším kolečkem střed.
Sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10–12 minut, nebo dokud nejsou dozlatova.
Poté nechte sušenky vychladnout a potřete je připravenou marmeládou. Posypejte je moučkovým cukrem a uložte do uzavíratelné dózy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette arabe facili