Jemné jablečné rohlíčky bez droždí - postup přípravy
Jemné jablečné rohlíčky z křehkého těsta jsou nesmírně voňavé a plné skvělých chutí. Jsou velmi vhodné jako rychlý dezert nebo snack k odpolední kávě či čaji.
Těsto
Ingredience
Dále
Začněte přípravou náplně. Oloupejte a nakrájejte jablka na malé kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájená jablka. Přisypejte cukr a nechte jablka dusit na středním ohni po dobu 3–4 minut, dokud nezměknou.
Dle chuti můžete přidat skořici pro vůni a chuť. Pokud jsou jablka velmi šťavnatá, přidejte lžíci krupice a promíchejte. Výsledná náplň by měla být hustá. Poté ji odstavte a nechte vychladnout.
Poté připravte těsto. V misce smíchejte vodu, cukr a sůl. Dobře míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Přidejte rostlinný olej a znovu promíchejte. Postupně přidávejte hladkou mouku a míchejte, dokud nezískáte měkké těsto.
To poté rozdělte na 20 stejně velkých kousků a zakryjte fólií nebo utěrkou, aby nevyschlo. Každý kousek těsta rozválejte na tenký plát. Na každý plát dejte lžičku jablkové náplně, zabalte ji do těsta a vytvarujte z něj podlouhlý rohlíček.
Rohlíčky položte na plech vyložený pečicím papírem. Smíchejte žloutek s mlékem a potřete jím vršek rohlíčků. Pečte je v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 20 minut, nebo dokud nejsou dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко