Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta z mikrovlnky s křupavými arašídy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Buchta z mikrovlnky s křupavými arašídy - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům buchet, ale na jejich přípravu nemáte moc času, upečte si buchtu z mikrovlnky. Je vláčná, nadýchaná a plná křupavých oříšků a jemné čokolády.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Ganáž

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte cukr s olejem a teplou vodou a vytvořte těsto, které vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Formu vložte do mikrovlnné trouby a těsto pečte 3 minuty, při středním výkonu. Pokud je střed nedopečený, pokračujte v pečení další minutu. Postup opakujte, dokud se buchta zcela neupeče. 

Tip: Chcete-li buchtu připravovat v klasické troubě, pečte ji na 180 °C po dobu 35–40 minut.

3. KROK

Pomocí špejle zkontrolujte, zda je těsto upečené, odřízněte z něj povrch a překlopte ho na servírovací talíř.

Poznámka: Pokud se na špejli těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. 

4. KROK

Z dezertu sejměte pečicí papír a pokračujte s přípravou ganáže. Čokoládové pecičky zalijte olejem, směs zahřejte a čokoládu nechte rozpustit. Do čokolády vmíchejte nasekané arašídy a vzniklou ganáží pokryjte celý dezert, včetně jeho stran. 

Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni během 2 minut.

5. KROK

Buchtu z mikrovlnky vložte do lednice. Jakmile poleva ztuhne, dezert servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA. UZ

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů