Buchta z mikrovlnky s křupavými arašídy - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům buchet, ale na jejich přípravu nemáte moc času, upečte si buchtu z mikrovlnky. Je vláčná, nadýchaná a plná křupavých oříšků a jemné čokolády.
Těsto
Ganáž
Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte cukr s olejem a teplou vodou a vytvořte těsto, které vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Formu vložte do mikrovlnné trouby a těsto pečte 3 minuty, při středním výkonu. Pokud je střed nedopečený, pokračujte v pečení další minutu. Postup opakujte, dokud se buchta zcela neupeče.
Tip: Chcete-li buchtu připravovat v klasické troubě, pečte ji na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Pomocí špejle zkontrolujte, zda je těsto upečené, odřízněte z něj povrch a překlopte ho na servírovací talíř.
Poznámka: Pokud se na špejli těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo.
Z dezertu sejměte pečicí papír a pokračujte s přípravou ganáže. Čokoládové pecičky zalijte olejem, směs zahřejte a čokoládu nechte rozpustit. Do čokolády vmíchejte nasekané arašídy a vzniklou ganáží pokryjte celý dezert, včetně jeho stran.
Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni během 2 minut.
Buchtu z mikrovlnky vložte do lednice. Jakmile poleva ztuhne, dezert servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA. UZ