Polévka s medvědím česnekem a brambory - postup přípravy
Zahřejte se polévkou s medvědím česnekem, která je plná zeleniny a aromatického koření. Výhodou je jednoduchá a rychlá příprava, která vás vyjde levně.
Ingredience
Cibuli s oloupaným celerem a bramborami nakrájejte nadrobno. Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem, ochuťte ji solí, pepřem, muškátovým oříškem a smažte ji 3–4 minuty, dokud trochu nezměkne.
Ingredience zalijte vývarem a vařte je 10–15 minut, pod pokličkou. Poté k nim vmíchejte smetanu a pokračujte ve vaření další 3 minuty.
Tip: Místo smetany můžete použít sójové mléko.
Na závěr do polévky vmíchejte nakrájené listy medvědího česneku, odstavte ji z tepla a rozmixujte ji.
Tip: Polévku s medvědím česnekem servírujte samostatně nebo s krutony.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Der Bio Koch