Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čerstvý smetanový sýr

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí čerstvý smetanový sýr - postup přípravy

Pokud jste milovník sýrů, určitě si tento recept nenechte ujít. Čerstvý domácí sýr připravíte během několika minut, navíc do něj můžete přidat různé ingredience dle vaší chuti, jako je česnek, pažitka nebo sušená rajčata – a co je nejlepší, všechny potřebné suroviny máte obvykle doma v kuchyni.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Snažte se jej stále míchat, protože má tendenci se připalovat. Jakmile bude mléko vřít, vlijte do něj jednu lžíci citronové šťávy a důkladně promíchejte.

2. KROK

Po chvíli se začne mléko srážet. Přilijte další lžíci citronové šťávy, dobře promíchejte a nechte mléko ještě chvíli povařit. Vysrážený sýr nechte okapat v sítku vyloženém plátýnkem.

3. KROK

Jakmile bude veškerá tekutina pryč, vložte ho do mixéru, přidejte špetku soli a dobře rozmixujte. Sýr přendejte do uzavíratelné nádoby a vložte ji do lednice. Takto ho můžete skladovat až 10 dní.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Tip: Tekutinu, která z sýru vytekla, rozhodně nevylévejte. Syrovátka se skvěle hodí do kyselých polévek nebo dresinků.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SilvanaCocina

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů