Recept na vláčnou majonézu bez vajec

ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Recept na vláčnou majonézu bez vajec - postup přípravy

Domácí verze pokrmů a pochutin je vždy mnohem lepší než ta kupovaná. Sami moc dobře totiž víte, jaké jste použili ingredience a celkový postup. Taky víte, že to, co pak jíte je čerstvé a bez zbytečných chemikálií a dochucovadel. Tuto bezvaječnou majonézu budete mít hotovou už za pár minut, chuťově se však od té z obchodu příliš neliší. Skvěle se hodí k přípravě a servírování různých jídel a obsahuje daleko méně tuků.

Mléko a olej nalijte do misky a za pomoci tyčového mixéru je pořádně promíchejte. Důležité u tohoto kroku je, aby oba tyto produkty měly pokojovou a přibližně stejnou teplotu, jinak se hezky nespojí.

Aby majonéza správně zhoustla, přidejte hořčici, sůl a česnek a opět pořádně promixujte. Poté přidejte citronovou šťávu a mixujte, dokud nebude mít majonéza správnou hustotu.




Mějte na paměti, že tato bezvaječná verze majonézy je o trošku řidší než ta, kterou koupíte v obchodě. Neobsahuje totiž tolik tuku ani žádné zahušťovadla a barviva.

Hotovou majonézu dejte do lednice, kde ji v zavřené nádobě můžete uchovávat pět až sedm dní, bez toho, aby se zkazila.

Majonézu můžete přidávat jako přílohu k masu, bramborám a dalším pokrmům, nebo ji použít při přípravě sendvičů, obložených chlebů atd.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 282 hlasů
Nahlásit chybu
103 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté houstičky s pudinkovým krémem a čokoládovými chipsy
5 hlasů
100 minut
25 minut
Přílohy, pečivo
Nejlepší domácí bageta jen ze tří surovin
1 hlasů
100 minut
40 minut
Ostatní
Perfektní zeleninová dekorace svátečního stolu z okurek a rajčat
0 hlasů
15 minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nepečený dort, který se během chvilky zařadí mezi vaše oblíbence
0 hlasů
20 minut
10 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Přílohy

Saláty