Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vynikající houbový špíz

Vynikající houbový špíz - postup přípravy

Nevíte co k obědu a chcete něco rychlého? Recept na tento lahodný houbový špíz si zamiluje každý nemasožravec ale přijde na chuť i masožravci. Je to rychlý pokrm s originálním servírováním. 

Ingredience pro:
1 porce

Na špízy

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Houby nejprve pořádně opláchněte a osušte papírovým ručníkem. Pak je vložte do sáčku, kam přisypete papriku, sůl, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej a petrželku. Sáček zajistěte a směs protřepejte. Nechte houby marinovat 30 minut. 




Špejle na napichování namočte na chvíli do vody. Potom na jednotlivé špejle napíchněte marinované houby.

Houbové hůlky vložte na pekáč vystlaným pečícím papírem, zbytek marinády ze sáčku nalijte na houbové špízy a předehřejte si troubu na 200 stupňů. Špízy pečte 20 minut. 

S jakou přílohou podávat houbové špízy?

Houby se skvěle hodí k vařeným či pečeným bramborám, avšak s grilovanou zeleninou budou také hrát chutí. Vše skvěle doplní nějaký dip, třeba z tvarohu a česneku, ale klasická tatarka k tomuhle jídlu určitě neurazí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů