Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná bábovka s perníkem a skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Vláčná bábovka s perníkem a skořicí - postup přípravy

Ochutnejte nadýchanou bábovku se skořicí a perníkem, která vás okouzlí svou sladkou a kořeněnou chutí. Tento recept od paní Romany Važanské je velmi snadný a rychlý na přípravu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velké mísy vložte polohrubou mouku, cukr a kypřící prášek. Důkladně promíchejte všechny suché ingredience.

2. KROK

Poté přidejte vejce, olej, mléko a holandské kakao. Směs pečlivé vyšlehejte a vytvořte hladké těsto.

3. KROK

Přidejte mletou skořici a jemně nastrouhaný perník.  Vše pečlivě promíchejte aby se propojily všechny ingredience.

4. KROK

Formu vymažte olejem a vysypte ji moukou. Poté nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozlijte do všech stran.

5. KROK

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vložte formu s těstem do trouby. Bábovku pečte asi 40 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nebude suchá a čistá.

6. KROK

Po upečení nechte bábovku vychladnout a poté ji opatrně vyklopte. Před servírováním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů