Vláčná bábovka s perníkem a skořicí - postup přípravy
Ochutnejte nadýchanou bábovku se skořicí a perníkem, která vás okouzlí svou sladkou a kořeněnou chutí. Tento recept od paní Romany Važanské je velmi snadný a rychlý na přípravu.
Ingredience
Do velké mísy vložte polohrubou mouku, cukr a kypřící prášek. Důkladně promíchejte všechny suché ingredience.
Poté přidejte vejce, olej, mléko a holandské kakao. Směs pečlivé vyšlehejte a vytvořte hladké těsto.
Přidejte mletou skořici a jemně nastrouhaný perník. Vše pečlivě promíchejte aby se propojily všechny ingredience.
Formu vymažte olejem a vysypte ji moukou. Poté nalijte těsto do formy a rovnoměrně ho rozlijte do všech stran.
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vložte formu s těstem do trouby. Bábovku pečte asi 40 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nebude suchá a čistá.
Po upečení nechte bábovku vychladnout a poté ji opatrně vyklopte. Před servírováním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.