Vepřová panenka na žampionech s petrželkou - postup přípravy
V případě, že patříte k milovníkům křehkého a šťavnatého masa, připravte si vepřovou panenku na žampionech. Má bohatou chuť a nemusíte ji dlouze péct.
Ingredience
Maso nakrájejte na větší kusy, které smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut ze všech stran. Následně maso vyndejte z pánve a na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.
Po 3 minutách smažení k cibuli přidejte žampiony, které smažte dalších 5–7 minut. Směs zalijte vývarem a po 30 vteřinách také smetanou.
Tip: Místo žampionů můžete použít jiné oblíbené houby.
Směs ochuťte mletou sladkou paprikou, sušeným tymiánem, solí, pepřem, vše důkladně zamíchejte a do pánve vraťte maso. Pokrm vařte 5–10 minut poté do něj vmíchejte nasekanou petrželku.
Tip: Vepřovou panenku na žampionech můžete servírovat s rýží, těstovinami nebo brambory. Každou porci můžete ozdobit čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na Maso