Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová panenka na žampionech s petrželkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Vepřová panenka na žampionech s petrželkou - postup přípravy

V případě, že patříte k milovníkům křehkého a šťavnatého masa, připravte si vepřovou panenku na žampionech. Má bohatou chuť a nemusíte ji dlouze péct.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na větší kusy, které smažte na rozpáleném oleji 4–6 minut ze všech stran. Následně maso vyndejte z pánve a na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. 

2. KROK

Po 3 minutách smažení k cibuli přidejte žampiony, které smažte dalších 5–7 minut. Směs zalijte vývarem a po 30 vteřinách také smetanou. 

Tip: Místo žampionů můžete použít jiné oblíbené houby.

3. KROK

Směs ochuťte mletou sladkou paprikou, sušeným tymiánem, solí, pepřem, vše důkladně zamíchejte a do pánve vraťte maso. Pokrm vařte 5–10 minut poté do něj vmíchejte nasekanou petrželku. 

4. KROK

Tip: Vepřovou panenku na žampionech můžete servírovat s rýží, těstovinami nebo brambory. Každou porci můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty na Maso

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů