Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 recepty na belgické vafle

2 recepty na belgické vafle - postup přípravy

Pokud máte rádi sladké, určitě vám k chuti přijdou lahodné belgické vafle. Paní Marianna Ilavská nám poskytla hned dva recepty, a to na měkkou nebo na křehkou variantu vaflí.

Ingredience pro:
1 porce

Belgické vafle měkké

Belgické vafle křehké

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Belgické vafle měkké

Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Poté k němu přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce a sůl. Vše šlehejte do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Poté v míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přilijte máslovou směs a mléko a promíchejte.

Do směsi poté přilijte sycenou minerální vodu a zamíchejte. Těsto dejte do vaflovače a pečte, dokud vafle nebudou hezky zlatavé. Ochuťte dle fantazie.

2. KROK

Belgické vafle křehké

Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Poté přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce. Vše šlehejte do té doby, dokud se cukr nerozpustí.

Ke směsi přidejte mouku a prášek do pečiva a pečlivě promíchejte. Těsto dejte do vaflovače a pečte, dokud vafle nebudou hezky zlatavé. Ochuťte dle fantazie.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů