Univerzální vanilkový pudinkový krém - postup přípravy
Pokud máte v plánu péct a přemýšlíte, jakou náplň zvolíte, vyzkoušejte univerzální vanilkový pudinkový krém. Je snadný, rychlý a hodí se do dortů, muffinů, trubiček, různých řezů a cukroví.
Ingredience
Smíchejte 150 ml mléka se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a pudinkovým práškem. Směs důkladně rozmíchejte dohladka.
Zbývajících 350 ml mléka přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, vlijte do něj pudinkovou směs a míchejte ho, dokud nezhoustne. Poté ho stáhněte z ohně.
Pudink překryjte potravinovou fólii tak, aby přiléhala k povrchu. Tím zabráníte vytvoření škraloupu. Poté ho nechte úplně vychladnout.
Máslo vyšlehejte do pěny a postupně přidávejte studený pudink. Šlehejte ho, dokud nezískejte hladký krém. Poté ho nechte vychladnout a můžete ho použít.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zrób to Smacznie