Tvarohová buchta na plech s kokosem - postup přípravy
Pochutnejte si na dezertu, který je nadýchaný, vláčný a křupavý. Tvarohová buchta na plech je jednoduchá na přípravu a je zajímavá exotickou chutí kokosu.
Těsto
Náplň
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s moukou a kypřicím práškem do pečiva. Do směsi zapracujte cukr s vaječnými žloutky a zakysanou smetanou a vytvořte těsto, které rozdělte na 2 části.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
První část zabalte do sáčku a vložte do lednice na 20 minut. Druhé těsto také zabalte, ale vložte ho na 20 minut do mrazáku. Mezitím připravte náplň. V míse rozmixujte tvaroh s vejcem a 100 g cukru.
V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky do pěny. Za stálého šlehání přidejte do bílků 150 g cukru a vytvořte tuhý sníh.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, cukr přidejte v několika dávkách.
Dortový ráfek vyložte pečicím papírem a jeho dno i strany pokryjte těstem z lednice. Těsto následně pokryjte tvarohovou náplní, sněhem z bílků a dezert posypte nahrubo nastrouhaným těstem z mrazáku.
Tvarohovou buchtu na plech pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40 minut. Na závěr ji polijte kondenzovaným mlékem a posypte strouhaným kokosem.
Tip: Dezert nechte vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT