Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový pohár s jahodovým rozvarem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Pudinkový pohár s jahodovým rozvarem - postup přípravy

Úrodu čerstvých jahod lze využít k přípravě lahodného a rychlého dezertu bez mouky. Zažene chuť na sladké, a pokud ho dobře vychladíte, zároveň zchladí během parných letních dní.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte 400 gramů jahod do mixéru a rozmixujte je dohladka. Pak hmotu propasírujte přes síto, abyste se zbavili peciček.

2. KROK

Přidejte 100 gramů cukru a 500 ml mléka. Zbytek mléka si schovejte a pak ho smíchejte se škrobem. Směs poté nalijte do nádoby k mléku a jahodám a zamíchejte.

3. KROK

Přelijte ji do rendlíku a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne pudinková hmota. Tu nalijte do pohárů, ale ne až po okraj.

4. KROK

Na pánev dejte 300 gramů na drobno pokrájených jahod a přidejte 50 gramů cukru. Dejte obojí vařit, dokud nevznikne jakési jahodové pyré. Po vychladnutí jej nalijte na povrch pohárů a dejte je do ledničky alespoň na hodinu ztuhnout.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Zdravé a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů