Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové sušenky plněné džemem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Máslové sušenky plněné džemem - postup přípravy

Pokud chcete hostům připravit slavnostnější sladké sušenky k odpolednímu posezení u čaje nebo kávy, připravili jsme pro vás recept na vynikající a voňavé plněné domácí sušenky, kterým nikdo neodolá. Když ho vyzkoušíte, určitě se zařadí mezi vaše oblíbené recepty a sušenky si podle něj jistě připravíte častěji během roku. Příprava sušenek je jednoduchá a nemusíte se bát toho, že byste potřebovali nějaké těžko dostupné suroviny. Domácí sušenky jsou vždy lepší než ty kupované, protože nemusíte používat žádné přídatné látky jako například zvýrazňovače chutí, barviva a podobně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Hladkou mouku dobře prosejte, což pomůže tomu, že se provzdušní a také zbaví případných nečistot, a to jak organických, tak i jiných. Prosátá mouka zkvalitňuje pečicí proces.




K prosáté mouce přidejte pudinkový prášek, moučkový cukr, změklé máslo a vejce a z těchto surovin uhněťte těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte do lednice uležet na dobu jedné hodiny.

Poté z těsta vyválejte válečky, které rozřežte na menší díly, aby se vytvořily podlouhlé sušenky. Pokud máte k dispozici vhodný kuchyňský přístroj, který těsto pomocí tlaku a formičky vytvaruje do příslušných tvarů, můžete ho samozřejmě také použít.

Plech na pečení vyložte pečicím papírem a na něj rozložte sušenky tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Pomocí špičky ostrého nože každou sušenku na povrchu podélně nařízněte.

Troubu předehřejte na 180 °C a v závislosti na typu a výkonu trouby pečte sušenky asi 7 minut.

Upečené sušenky namažte v řezu domácím džemem. Ve vodní lázni si z čokolády a trochy másla připravte čokoládovou polevu, do níž můžete sušenky z poloviny namáčet nebo je můžete polevou pouze ozdobit.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů