Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké sušenky s datlovou náplní

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Křehké sušenky s datlovou náplní - postup přípravy

Pokud hledáte nevšední vánoční cukroví, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Křehké sušenky s datlovou náplní vás okouzlí nejen svou orientální chutí, ale také svou velmi snadnou přípravou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Sušenkové těsto

Datlová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy dejte jedno celé vejce, žloutek, cukr a vanilkový extrakt. Metličkou vše vyšlehejte do pěny. Poté přilijte olej a důkladně směs promíchejte.

2. KROK

Přidejte prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a sušené mléko. Směs promíchejte a vypracujte hladké a nelepivé těsto.

3. KROK

Do datlové pasty přidejte lžíci změklého másla, špetku skořice a vše společně důkladně promíchejte.

4. KROK

Ze sušenkového těsta vytvarujte obdélník a do jeho středu položte váleček z datlové pasty. Poté oba širší konce těsta spojte a vyválejte z něj váleček.

5. KROK

Odkrojte konce a váleček nakrájejte na stejně dlouhé kousky. Na sušenku položte vidličku, lehce zatlačte a vytvořte pomocí ní ozdobné proužky, nebo je vytvořte rovnou na válečku a poté ho nakrájejte.

6. KROK

Poté sušenky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je po dobu 7 minut.

7. KROK

Sušenky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Před servírováním je můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

8. KROK

Tip: Pokud přidáte do datlové pasty špetku mletého kardamonu, vaše sušenky budou mít ještě výraznější orientální chuť.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Inji’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů