Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory ze zavařovací sklenice

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Zapečené brambory ze zavařovací sklenice - postup přípravy

Času není nikdy nazbyt, a proto jistě každý ocení rychlé a výživné jídlo připravené v jediné zavařovací sklenici. Stačí nakrájet jednotlivé ingredience, rozvrstvit a dát zapéct do trouby.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve nakrájejte brambory na menší kousky, ale neloupejte je. Cibuli nakrájejte na tenké plátky. Slaninu, která by měla být libovější a koupená vcelku, nejprve nakrájejte na proužky a poté na stejně velké kostičky. Klobásu libovolného druhu rozkrájejte na tenčí kolečka. Nakonec nakrouhejte hlávkové zelí na přibližně stejně velké proužky, přičemž jeden list nechte vcelku.

2. KROK

Budete potřebovat velkou zavařovací sklenici. Dno pokryjte bramborami, na ně naskládejte vrstvu zelí, následně vrstvu cibule, poté klobásu a slaninu. Zasypte větším množstvím majoránky a podle chuti osolte a opepřete. Celý postup opakujte tak dlouho, dokud vám budou zbývat ingredience. Vrstvení byste měli zakončit slaninou a opět další várkou koření. Nakonec vše přiklopte jedním větším listem zelí.

3. KROK

Sklenici přikryjte alobalem a utěsněte ho kolem uzávěru sklenice. Do alobalu propíchejte párátkem několik dírek, aby měla pára možnost unikat ven. Zavařovací sklenici vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a nechte péct asi 60–70 minut. Poté vypněte troubu, ale sklenici ještě nevyndávejte, nechte ji v troubě patnáct minut chladnout. Odstraňte alobal a můžete podávat.

4. KROK

Toto jídlo je velmi praktické, výživné, vyrobené z dostupných surovin, a navíc příprava zabere jen chvilku. Můžete ho podávat jako oběd nebo jako večeři, množství vystačí pro celou rodinu. Samozřejmě můžete množství ingrediencí upravovat, anebo si zbytek schovat na další dny, kdy se vám nebude chtít vařit.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů