Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosový suk a kuličky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut

Kokosový suk a kuličky - postup přípravy

Na vašem vánočním stole se jako skvělé cukroví mohou objevit mimo jiné i dvoubarevné kokosové suky nebo kokosové kuličky. Nepečou se a jejich výroba nesmírně jednoduchá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte strouhaný kokos a přidejte k němu sušené mléko. Pak k nim přilijte sladké kondenzované mléko a vanilkovou esenci. Zpracujte vše na hladkou vláčnou hmotu a rozdělte ji na dvě poloviny. K jedné přidejte kakao a zapracujte ho do ní.

2. KROK

Dejte hmotu na vál a z každé části vypracujte dlouhý váleček. Oba válečky zaleťte do copu a poválejte, aby se spojily. Na vál nasypejte strouhaný kokos a váleček v něm obalte. Rozkrájejte ho na suky podle vaší preferované velikosti. Z copu lze rovněž ukrojit menší kus, udělat kuličku a tu obalit v kokosu.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů