Domácí Nutella ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Pokud jste milovník populární Nutella pomazánky, vyzkoušejte její domácí verzi, která je mnohem lepší, než ta kupovaná. Můžete ji použít do dezertů, vánočního cukroví, k pečivu nebo si ji vychutnejte samotnou.
Ingredience
Máslo rozpusťte na mírném ohni nebo v mikrovlnné troubě. Poté do něj přidejte nalámanou čokoládu. Důkladně směs míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Přilijte kondenzované mléko, promíchejte a následně přidejte kakao. Opět pořádně promíchejte. Poté přelijte směs do nádoby a dejte ji vychladit do lednice.
Z této dávky připravíte 500 g domácí Nutelly, kterou můžete v lednici skladovat až 1 týden. Vychutnat si ji můžete s čerstvým pečivem nebo samotnou. Skvěle se hodí ale i do dezertů, cukroví, koláčů nebo buchet.
Tip: Místo mléčné čokolády můžete použít i hořkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.