Šlehaná pomazánka z tresčích jater à la švédská pomazánka

i Zdroj fotografie: Aneta Vagalová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Šlehaná pomazánka z tresčích jater à la švédská pomazánka - postup přípravy

Poctivá domácí pomazánka vždycky přijde k chuti a ta z tresčích jater je navíc velmi zdravým doplněním jídelníčku. Připravte si ji podle vlastního receptu od paní Anety Vagalové, která se inspirovala klasickou švédskou pomazánkou podle ČSN.
1. KROK

Tresčí játra slijte z oleje a nechte okapat. Vložte je do misky, přidejte půl kostky změklého másla, pokrájenou cibulku (nemusíte nijak zvlášť najemno), přihoďte trochu sušené petrželky a lahůdkového droždí a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

2. KROK

Nakonec do směsi nahrubo nastrouhejte jednu nebo dvě kyselé okurky, podle chuti pomazánku případně osolte, promíchejte a podávejte s čerstvým pečivem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 226 hlasů
Nahlásit chybu
65 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty