Vánočka do formy s mandlemi a vanilkou - postup přípravy
Pokud jste milovníky domácích vánoček, ale zaplétání těsta je pro vás noční můrou, vyzkoušejte recept paní Jitky Zeiselové. U tohoto postupu budete potřebovat pouze pár ingrediencí a dobře vymazanou formu na vánočku.
Kvásek
Těsto
Do formy
Mléko s cukrem a droždím smíchejte dohromady a vytvořte kvásek, který nechte odstát minimálně 20 minut.
Poté smíchejte hladkou mouku, vanilkový cukr, citronovou kůru, máslo, sádlo, žloutek a sůl a přimíchejte kvásek. Z těchto ingrediencí uhněťte těsto.
Pečící formu na vánočku vymažte tukem a vysypejte mandlemi dle chuti. Poté do formy vložte těsto a pečte jej v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.
Tip: Stejné těsto můžete použít i v případě přípravy mazanců.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.