Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sulc – skvělá zimní pochoutka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Sulc – skvělá zimní pochoutka - postup přípravy

Máte chuť na sulc, ale nikdy jste si netroufli jej připravit doma sami? Vyzkoušejte recept, který je jednoduchý a výborný sulc připravíte pro rodinu sami. A uvidíte, jak se stane oblíbeným, že jej budete připravovat opravdu často! Navíc je v zimním období sulc zdravý a přispívá k doplnění tolik potřebného kolagenu, který udržuje ve formě klouby, ale také elasticitu kůže a omezuje vznik vrásek. Není důvod, proč čekat, pusťte se do přípravy huspeniny okamžitě!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Maso důkladně omyjte pod studenou tekoucí vodou a nakrájejte na kousky. Kůže a uši před použitím zbavte štětin, můžete je opálit, použít lze také jednorázové holítko pro jejich odstranění.




Masové kousky včetně očištěné kůže a uší vložte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou až po okraj a dejte vařit. Pravidelně sbírejte pěnu z povrchu pomocí lžíce, ochuťte kořením. Mezitím si připravte zeleninu. Očistěte jí, cibuli nakrájejte na čtvrtky a vložte do hrnce k masu. Přidejte celé stroužky česneku. Vařte na mírném plamenu po dobu asi 4 hodin.

Před dokončením si připravte několik menších misek, do kterých po uvaření rozdělte rovnoměrně maso. Z vývaru odstraňte uvařené stroužky česneku, cibuli a bobkový list. Ostatní zeleninu můžete použít do sulcu, nakrájejte ji však na plátky a rozdělte do misek. Na závěr do misek nalijte vývar a vložte do chladničky pro zatuhnutí.

Před konzumací můžete odstranit vystředěný tuk a můžete sulc podávat vyklopený na talířku. Dochutit můžete najemno nakrájenou cibulí a zakapat octem. Podávejte s čerstvým kmínovým chlebem nebo oblíbeným pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů