Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert z mikrovlnné trouby

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 135 minut

Dezert z mikrovlnné trouby - postup přípravy

Neobvykle jemný třívrstvý dezert bude skvělou alternativou pro kupované dezerty ke kávě. Je nádherně barevný, voňavý a může se stát vrcholem romantického večera, ale také milé odpolední návštěvy u kávy nebo chutnou sladkostí na oslavě. Zvláštností je, že této pochoutce můžete dát jakýkoli tvar. Velkou výhodou je, že dezert připravíte pomocí mikrovlnky během pár minut.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě si nastavte výkon mikrovlnné trouby na střední výkon a můžete začít s přípravou. Kondenzované mléko rozdělte na tři části, jednu pro každou z vrstev. Rozemelte čokoládu. Předběžně si připravte nádobu na hotový dezert. Zakryjte ji fólií nebo z fólie vytvořte nádobu požadovaného tvaru.




První vrstva se bude skládat z hořké čokolády, kondenzovaného mléka a 1 polévkové lžíce másla. Na druhou vrstvu budete potřebovat bílou čokoládu, kondenzované mléko, 1 polévkovou lžíci másla, želatinu a potravinářské barvivo. A třetí vrstva se bude skládat z bílé čokolády, kondenzovaného mléka, 1 polévkové lžíce másla a vanilkového cukru.

Ingredience pro každou vrstvu střídavě dávejte do mikrovlnné trouby na dobu 1-2 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí. Interval mezi přípravou vrstev je 40 minut, aby došlo k úplnému ztvrdnutí. Pamatujte, že hmota musí být vždy v nádobě rovnoměrně rozložena. Až bude vše ztuhlé, stačí jen trochu nahřát nůž a dezert nakrájet na kostky nebo proužky. Chcete-li trochu experimentovat, můžete změnit počet vrstev a přidat do nich ořechy, rozinky, sušené švestky nebo kandované ovoce. Udělejte si dezert podle svého a pořádně si ho vychutnejte.

Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů