Sýry v bramboráku

i Zdroj fotografie: Romana Staňová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Sýry v bramboráku - postup přípravy

Když bramborák použijete jako obal pro další chutné suroviny, vzniknou nebeské dobroty. Paní Romana Staňová se svým manželem nedají dopustit na v bramboráku zapečené sýry.
1. KROK

Brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich co nejlépe veškerou šťávu. Přidejte k nim vejce, hladkou mouku, sůl, prolisovaný česnek, trochu pepře, majoránky a hladkou mouku. Zadělejte hladké těsto.

2. KROK

Připravte si k ruce zvolené sýry, případně plátek uzeného masa nebo jiné přísady, které máte rádi. V pánvi rozehřejte vrstvu rostlinného oleje nebo sádla, odeberte naběračkou trochu bramborového těsta a v pánvi z něho zformujte placku. Osmažte ji po obou stranách dozlatova a vyjměte ji z pánve.

3. KROK

Na pánev vložte druhou naběračku těsta. Po otočení na osmaženou vrchní stranu poskládejte sýry, případně plátek uzeného a přiklopte jej první osmaženou plackou. Důkladně ji přimáčkněte a nechte chvíli smažit, dokud nebude bramborák ze spodní strany zlatavý.

4. KROK

Podle potřeby postup opakujte s dalšími sýry na další porci. Nejlepší je bramborák čerstvý, proto si zbytek těsta uložte do lednice a v případě potřeby vždy připravte nový.

5. KROK

Po dosmažení bramborák ihned podávejte spolu s čerstvou či nakládanou zeleninovou oblohou a posypaný jemně nasekanými libovolnými bylinkami.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 98 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt