Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječný likér s vanilkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vaječný likér s vanilkou - postup přípravy

Pokud si chcete zpříjemnit Vánoce sladkou chutí likéru, připravte si tento recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Postup je velmi jednoduchý a nápoj chutná skutečně velmi lahodně.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky smíchejte s polovinou množství moučkového cukru a pomocí metličky ingredience důkladně propojte. Jakmile získáte jemnou hmotu, přimíchejte do ní vanilku. 

2. KROK

V hrnci smíchejte smetanu s kondenzovaným mlékem, zbývajícím moučkovým cukrem a s luskem, který vám zbyl poté, co jste z něj pomocí nože odstranili vanilku.

3. KROK

Do směsi se smetanou, přilijte připravenou směs se žloutky a zamíchejte. Vše ohřívejte na mírném ohni, ale nevařte. Tekutina postupně začne houstnout.

Poznámka: Až budete ohřívat žloutky, teplota lázně nesmí přesáhnout 80 °C, aby se vejce neuvařila.

4. KROK

Poté, co tekutina zhoustne, ji nechte vychladnout a přilijte do ní rum. Vše důkladně zamíchejte a nalijte do prázdné láhve od použitého rumu.

5. KROK

Tip: Rum můžete dát svým blízkým jako dárek. Dárkové balení jednoduše vytvoříte použitím obalu na hrdlo láhve vyrobeného z pečicího papíru a provázku tak, jak je ukázáno na videu.

Poznámka: Vaječný likér uchovávejte v lednici a spotřebujte jej do jednoho měsíce.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů