Vaječný likér s vanilkou - postup přípravy
Pokud si chcete zpříjemnit Vánoce sladkou chutí likéru, připravte si tento recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Postup je velmi jednoduchý a nápoj chutná skutečně velmi lahodně.
Ingredience
Vaječné žloutky smíchejte s polovinou množství moučkového cukru a pomocí metličky ingredience důkladně propojte. Jakmile získáte jemnou hmotu, přimíchejte do ní vanilku.
V hrnci smíchejte smetanu s kondenzovaným mlékem, zbývajícím moučkovým cukrem a s luskem, který vám zbyl poté, co jste z něj pomocí nože odstranili vanilku.
Do směsi se smetanou, přilijte připravenou směs se žloutky a zamíchejte. Vše ohřívejte na mírném ohni, ale nevařte. Tekutina postupně začne houstnout.
Poznámka: Až budete ohřívat žloutky, teplota lázně nesmí přesáhnout 80 °C, aby se vejce neuvařila.
Poté, co tekutina zhoustne, ji nechte vychladnout a přilijte do ní rum. Vše důkladně zamíchejte a nalijte do prázdné láhve od použitého rumu.
Tip: Rum můžete dát svým blízkým jako dárek. Dárkové balení jednoduše vytvoříte použitím obalu na hrdlo láhve vyrobeného z pečicího papíru a provázku tak, jak je ukázáno na videu.
Poznámka: Vaječný likér uchovávejte v lednici a spotřebujte jej do jednoho měsíce.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty