Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čaj na hubnutí se skořicí a bobkovými listy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Čaj na hubnutí se skořicí a bobkovými listy - postup přípravy

Pokud chcete vyzkoušet další prostředek, který vám pomůže zhubnout, zrychlí váš metabolismus a zároveň posílí vaše zdraví, uvařte si tento čaj. Nečekejte, že jeho chuť bude skvělá, ale rozhodně vám pomůže s mnoha problémy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Není na tom nic složitého. Nalijte vodu do hrnce. Položte jej na plotnu a přiveďte vodu k varu. Přidejte dvě tyčinky celé skořice a pět bobkových listů. Takto připravený vývar vařte po dobu 5 minut. Hrnec poté sundejte z plotny, zakryjte čistou látkovou utěrkou a nechte 20 minut louhovat. Poté čaj přeceďte, abyste se zbavili veškerého celého koření. Konzumujte jeden šálek čaje ráno nalačno a jeden šálek po každém jídle.

2. KROK

Břicho je nejtěžší shodit, ale není to nemožné

Tento čaj není mezi lidmi příliš oblíbený kvůli své chuti, ale rozhodně funguje. Pokud chcete odstranit tuk v oblasti břicha, jde o ideální volbu. Skořice a bobkový list společně zlepšují funkce trávicího systému.

3. KROK

Čaj zároveň poměrně sytí, a proto po něm nějakou dobu nebudete mít vůbec hlad. Můžete jím dokonce jedno jídlo zcela nahradit. Společně s pestrou stravou bude mít tento čaj, vypitý ihned po jídle, viditelné výsledky již po poměrně krátkém období. U každého to přijde jindy, ale můžete se těšit na skvělé výsledky.

4. KROK

Skořice i bobkový list jsou dobře známé svými antiseptickými, diuretickými a trávicími vlastnostmi. Mají také schopnost bránit tvorbě plynu a překyselení žaludku, takže nebudete mít ani potíže s pálením žáhy. K tomu všemu ještě získáte skvělou prevenci infekcí močových cest, které během zimních měsíců trápí především ženy. Konzumace tohoto čaje se vám zaručeně vyplatí, i když nechutná nejlépe. Pro zlepšení chuti do něj můžete přidat malé množství medu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů