Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Játrový salát se smetanovou zálivkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Játrový salát se smetanovou zálivkou - postup přípravy

Játra jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá. Připravte si je zajímavým způsobem ve formě salátu, na kterém si můžete pochutnat jen tak, nebo jej použít jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do vody vložte oloupanou celou cibuli, bobkový list a játra. Ingredience vařte pod pokličkou 20 minut a poté hrnec odstavte z ohně. 

2. KROK

Játra vyjměte z vody, postavte je bokem a připravte si zálivku. 

Nakládané okurky nakrájejte na drobné kousky, nakrájejte také kopr a v míse vše smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. 

3. KROK

Uvařená játra nakrájejte na drobné kousky a začněte je vrstvit do mísy. Na dno mísy dejte část jater a jejich povrch pokryjte zálivkou. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

4. KROK

Tip: Játrový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Můžete si na něm pochutnat s oblíbeným pečivem nebo jej můžete podávat jako přílohu k masu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů