Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenátová roláda s lososem a smetanovým sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Špenátová roláda s lososem a smetanovým sýrem - postup přípravy

Silvestr přímo vybízí k ochutnávce něčeho nového. Potěšte své chuťové pohárky lahodným smetanovým sýrem s lososem zabaleném do špenátové rolády. Pokrm budete mít připravený za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listy špenátu spařte horkou vodou a poté je sceďte. V jiné míse smíchejte vejce, sůl a nakrájený kopr a také kypřící prášek do pečiva s moukou. Do směsi přidejte smetanový sýr a nakonec listy salátu. Všechny ingredience rozmixujte ponorným mixérem.

2. KROK

Směs rovnoměrně nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. Po této době upečenou špenátovou směs vyndejte z trouby, i s pečícím papírem ji sundejte z plechu a překlopte ji na nový pečicí papír. Použitý pečicí papír sejměte.

3. KROK

Okraje špenátové směsi zarovnejte nožem a celý její povrch namažte smetanovým sýrem. Na sýr položte uzeného lososa a vytvořte roládu, kterou zabalte do potravinové fólie a vložte na 2–3 hodiny do lednice. 

4. KROK

Tip: Roládu podávejte nakrájenou na kousky o šířce přibližně 2 cm jako předkrm nebo malou svačinu.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Nat Ura 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů