Špenátová roláda s lososem a smetanovým sýrem - postup přípravy
Silvestr přímo vybízí k ochutnávce něčeho nového. Potěšte své chuťové pohárky lahodným smetanovým sýrem s lososem zabaleném do špenátové rolády. Pokrm budete mít připravený za pár minut.
Základ
Náplň
Listy špenátu spařte horkou vodou a poté je sceďte. V jiné míse smíchejte vejce, sůl a nakrájený kopr a také kypřící prášek do pečiva s moukou. Do směsi přidejte smetanový sýr a nakonec listy salátu. Všechny ingredience rozmixujte ponorným mixérem.
Směs rovnoměrně nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut. Po této době upečenou špenátovou směs vyndejte z trouby, i s pečícím papírem ji sundejte z plechu a překlopte ji na nový pečicí papír. Použitý pečicí papír sejměte.
Okraje špenátové směsi zarovnejte nožem a celý její povrch namažte smetanovým sýrem. Na sýr položte uzeného lososa a vytvořte roládu, kterou zabalte do potravinové fólie a vložte na 2–3 hodiny do lednice.
Tip: Roládu podávejte nakrájenou na kousky o šířce přibližně 2 cm jako předkrm nebo malou svačinu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nat Ura