Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Míša řezy se 2 druhy smetanového krému

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Míša řezy se 2 druhy smetanového krému - postup přípravy

Až si budete chtít pochutnat na nadýchaném dezertu s jemným krémem a lahodnou čokoládou, připravte si Míša řezy. Dezert je jednoduchý a vhodný i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

K navlhčení

Poleva

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte do pěny, do které vsypte cukr. Pokračujte ve šlehání 4–5 minut, dokud směs nezesvětlá. Přidejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, také kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Mezitím připravte směs k navlhčení. V rendlíku smíchejte kakao s cukrem a mlékem a směs zahřívejte 20–30 vteřin poté ji odstavte z tepla. 

3. KROK

Upečené těsto z formy vyklopte, sejměte z něj pečicí papír, vraťte ho zpět do formy a navlhčete ho kakaovou směsí. Pokračujte s přípravou polevy. Kakao smíchejte s cukrem, mlékem a máslem. Ingredience zahřívejte 20–30 vteřin a poté do nich přidejte máslo, které nechte rozpustit. 

4. KROK

Nakonec připravte krém. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha a polovinu z ní vložte do cukrářského sáčku, který odložte bokem. Zbytek šlehačky smíchejte s kakaem a touto směsí potřete dezert. Kakaovou vrstvu krému pokryjte světlým krémem a na dezert aplikujte polevu, kterou předem propasírujte. 

5. KROK

Míša řezy vložte na několik hodin do lednice a po ztuhnutí je servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou šlehačky, popřípadě k ní můžete připojit ovoce, jako jsou například borůvky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů