Míša řezy se 2 druhy smetanového krému - postup přípravy
Až si budete chtít pochutnat na nadýchaném dezertu s jemným krémem a lahodnou čokoládou, připravte si Míša řezy. Dezert je jednoduchý a vhodný i pro začátečníky.
Korpus
K navlhčení
Poleva
Krém
Vejce vyšlehejte do pěny, do které vsypte cukr. Pokračujte ve šlehání 4–5 minut, dokud směs nezesvětlá. Přidejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, také kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Mezitím připravte směs k navlhčení. V rendlíku smíchejte kakao s cukrem a mlékem a směs zahřívejte 20–30 vteřin poté ji odstavte z tepla.
Upečené těsto z formy vyklopte, sejměte z něj pečicí papír, vraťte ho zpět do formy a navlhčete ho kakaovou směsí. Pokračujte s přípravou polevy. Kakao smíchejte s cukrem, mlékem a máslem. Ingredience zahřívejte 20–30 vteřin a poté do nich přidejte máslo, které nechte rozpustit.
Nakonec připravte krém. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dotuha a polovinu z ní vložte do cukrářského sáčku, který odložte bokem. Zbytek šlehačky smíchejte s kakaem a touto směsí potřete dezert. Kakaovou vrstvu krému pokryjte světlým krémem a na dezert aplikujte polevu, kterou předem propasírujte.
Míša řezy vložte na několik hodin do lednice a po ztuhnutí je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit ještě trochou šlehačky, popřípadě k ní můžete připojit ovoce, jako jsou například borůvky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN