Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Párečky v bramborovém těstíčku

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Párečky v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Dnes vám představíme recept na velmi chutné jídlo, zvláště pokud máte v lednici zbytky bramborové kaše nebo oloupané brambory. Vaši blízcí si tyto bramborové prsty s párkem nebo klobásou užijí s velkým potěšením a budou vždy velmi rádi, když je připravíte. Toto jídlo je ideální jako netradiční večeře, ale můžete ho podávat také na večírku.

Ingredience pro:
9 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte podle chuti sůl a černý pepř, poté přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidávejte mouku a lžící promíchejte těsto, poté posypte pracovní plochu zbývající moukou a vypracujte těsto.




Navlhčete si ruce, vezměte si kousek těsta a vytvarujte v ruce ovál, do kterého dáte párek. Obalte párek do těsta a vytvarujte větší ovál.

Umyjte si ruce po každém oválu, poté je mokrýma rukama všechny vytvarujte a položte na dobře posypaný vál. Otáčejte každým válečkem, aby se obalil v mouce.

Na pánvi rozehřejte olej, stroužky česneku rozmáčkněte nožem, přidejte je k oleji a několik minut je smažte, dokud olej nenasákne jejich vůni. Vyndejte česnek, dejte do pánve párky v bramborovém těstíčku a smažte je ze všech stran, dokud nebudou zlatohnědé.

Poté je dejte na chvilku na papírové ručníky, které nasají přebytečný tuk.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů