Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové koleno na černém pivu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Pečené vepřové koleno na černém pivu - postup přípravy

Vepřové koleno je pochoutkou, na které si rád smlsne každý. Koleno můžete podávat nejen ve všední den, ale také při slavnostních příležitostech. Ochutnejte velmi chutné vepřové maso, připravené podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, které se doslova rozpadá v ústech.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Maso

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové koleno vložte do hrnce, přidejte k němu bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zasypte solí a zalijte maso vodou tak, aby bylo celé ponořené. Do hrnce přidejte dvě omyté cibule ve slupce a vodu přiveďte k varu. Maso vařte po dobu 2–3 hodin. 

2. KROK

Zatímco se maso vaří, připravte si marinádu. Do misky vlijte černé pivo a důkladně jej smíchejte s tymiánem, česnekem, grilovacím kořením, paprikou, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, kečupem a medem. 

Poznámka: Je-li to třeba, marinádu ještě dosolte.

3. KROK

Uvařené maso vložte do vymazané zapékací mísy, nařežte jej na povrchu a poté ho zalijte marinádou. Vepřové koleno pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. 

Tip: Aby bylo maso šťavnaté, během pečení jej průběžně podlévejte marinádou.

4. KROK

Hotové pečené vepřové koleno po vytažení z trouby pořádně podlijte marinádou s výpekem z mísy, ve které se maso peklo, a podávejte.

5. KROK

Tip: Koleno podávejte s čerstvým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem. Skvěle chutná také s hořčicí, křenem a okurkami.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů