Čokoládové muffiny se smetanovým krémem - postup přípravy
Pokud naservírujete tyto muffiny svým hostům, můžete si být jistí, že sklidíte úspěch. Muffiny podle receptu paní Dagmar Kazdové jsou totiž lahodné, vláčné a upečete je za pouhých 20 minut.
Těsto
Krém
Zdobení
V míse smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, moučkovým cukrem a kakaem. Do směsi přidejte olej, zakysanou smetanu a vejce. Vše zamíchejte a do směsi přidejte nadrobno nasekanou čokoládu.
Připravenou směsí naplňte formu na muffiny a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Každý otvor ve formě naplňte těstem do ⅔. Upečené muffiny zkontrolujte pomocí špejle, kterou zapíchněte do středu jednoho z muffinů. V případě, že se na špejli těsto lepí, ještě chvíli pečte.
Zatímco se muffiny pečou, připravte si krém. V míse smíchejte smetanu ke šlehání, kterou vyšlehejte a přidejte do ní ztužovač smetany. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a cukr dle vlastní chuti.
Po upečení nechte muffiny vychladnout a poté naplňte krémem trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého muffiny ozdobte.
Tip: Čokoládové muffiny podávejte v papírových košíčcích ozdobené jahodami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Zdroj receptu: Dagmar Kazdová