Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s třešněmi, čokoládou a ořechy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Roláda s třešněmi, čokoládou a ořechy - postup přípravy

Zkombinujte nadýchané těsto s osvěžujícím ovocem, jemnou čokoládou a křupavými ořechy. Vznikne úžasná roláda s třešněmi, která vás ohromí skvělou chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Na plech pokrytý pečicím papírem  rozprostřete vypeckované třešně. Ovoce posypte nastrouhanou čokoládou a plech odložte bokem. 

Tip: Zda zvolíte čokoládu hořkou nebo mléčnou je závislé na vašich chuťových preferencích.

2. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny, do které přidejte cukr, za stálého šlehání a v několika dávkách. Asi po 7 minutách šlehání do směsi vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. 

3. KROK

Nakonec přidejte olej a mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.

4. KROK

Těstem zalijte ovoce s čokoládou na plechu a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Upečený dezert překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte chladnout. Mezitím připravte polevu a zdobení.

6. KROK

Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte je s čokoládou, rozpuštěnou ve vodní lázni. Polevou pokryjte celou roládu s třešněmi a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: lecker essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů