Roláda s třešněmi, čokoládou a ořechy - postup přípravy
Zkombinujte nadýchané těsto s osvěžujícím ovocem, jemnou čokoládou a křupavými ořechy. Vznikne úžasná roláda s třešněmi, která vás ohromí skvělou chutí.
Těsto
Náplň
Zdobení
Nejprve připravte náplň. Na plech pokrytý pečicím papírem rozprostřete vypeckované třešně. Ovoce posypte nastrouhanou čokoládou a plech odložte bokem.
Tip: Zda zvolíte čokoládu hořkou nebo mléčnou je závislé na vašich chuťových preferencích.
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny, do které přidejte cukr, za stálého šlehání a v několika dávkách. Asi po 7 minutách šlehání do směsi vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém.
Nakonec přidejte olej a mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem prosejte.
Těstem zalijte ovoce s čokoládou na plechu a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Upečený dezert překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte chladnout. Mezitím připravte polevu a zdobení.
Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte je s čokoládou, rozpuštěnou ve vodní lázni. Polevou pokryjte celou roládu s třešněmi a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker essen