Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Panettone s čokoládovými kousky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Panettone s čokoládovými kousky - postup přípravy

Toužíte-li připravit svým blízkým nadýchaný dezert, na který nezapomenou, určitě vyzkoušejte Panettone. Jedná se o vláčnou buchtu plnou čokoládových kousků, která se rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Kvásek

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku se sušeným droždím a vše zalijte vodou. Ze směsi uhněťte kvásek, který přikryjte a nechte jej 30 minut odpočívat. 

2. KROK

Po této době do kvásku přimíchejte cukr, změklé máslo, med, vaječné žloutky, aroma Panettone, část mouky a sůl s vodou. Následně vmíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto. 

Poznámka: Do těsta je mouku nutné přidávat po částech proto, aby v něm nevznikly hrudky.

3. KROK

Na pomoučeném vále těsto zpracujte a roztáhněte ho na plát o výšce 2 cm. Posypte ho čokoládovými kousky, které do těsta zabalte. Následně těsto rozdělte na dva stejné díly, kterými naplňte dvě nádoby z pečicího papíru ve tvaru válce, ve kterých jej nechte 60 minut odpočívat.

4. KROK

Obě části těsta vložte do pekáče a v jejich středu vytvořte křížek pomocí nůžek. Na povrch dezertu dejte lžičku másla a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

Tip: Zda je těsto upečené zjistíte, když do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo.

5. KROK

Z dezertu sejměte pečicí papír a Panettone podávejte nakrájený nebo natrhaný na kousky. 

Tip: Kdo má rád marmeládu, může si jí kousky dezertu potřít.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů