Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškot s třešněmi a máslovým krémem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Piškot s třešněmi a máslovým krémem - postup přípravy

Honí vás mlsná a přemýšlíte nad tím, jakou dobrotou byste si zpříjemnili den? Pak vsaďte na „Dunajské vlny“. Jedná se o piškot s třešněmi a máslovým krémem, který je svou chutí naprosto neodolatelný.

Ingredience pro:
8 porcí

Piškot

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z nich mixérem vyšlehejte tuhý sníh. Poté přisypávejte postupně moučkový cukr po lžících. V další fázi zakomponujte do bílkového sněhu i žloutky, slunečnicový olej, kypřící prášek, polohrubou mouku a mléko.




Vypracujte hladké těsto, které rozdělte na polovinu. Do té druhé vsypte kakaový prášek a promíchejte.

Pečení těsta a kompletace dezertu

Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a nejprve do něj vlijte a rozprostřete vanilkové těsto. Poté na něj vlijte i to kakaové. Na vrch vyskládejte rovnoměrně vypeckované třešně a dejte péct do trouby na 30 až 35 minut při 180 °C. Mezitím si připravte krém.

V misce si smíchejte vejce spolu s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kukuřičným škrobem a hladkou moukou. Poté směs vlijte do mléka v rendlíku a přiveďte k varu. Míchejte, dokud tekutina nezhoustne. Pudink nakonec odstavte z plotny, přikryjte potravinovou fólií a nechte chladnout.

Posléze jej promixujte spolu se změklým máslem. Výsledný krém nakonec navrstvěte na upečený piškot a přelijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili rozpuštěním čokolády a smícháním s máslem a smetanou.

Tuhnutí dezertu a jeho servírování

Zkompletovaný dezert dejte ideálně tuhnout na chladné místo a poté podávejte naporcovaná na čtverce. Hodit se k piškotu s krémem a třešněmi bude káva nebo čaj. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů