Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Asijská rajčatová polévka s vejci a bylinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Asijská rajčatová polévka s vejci a bylinkami - postup přípravy

Přineste do své kuchyně trochu Asie prostřednictvím voňavé a chuťově výrazné asijské rajčatové polévky. Je plná vitamínu a připravíte ji za pár minut. Na tuto polévku si mohou troufnout i začátečníci.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, na povrchu je nařízněte a zalijte je vroucí vodou – díky tomuto procesu z nich snadno sundáte slupku. Rajčata nakrájejte na drobné kousky stejně, jako kousek zázvoru. 

2. KROK

V míse vyšlehejte vejce a nakrájejte asijské houby Enoki na drobné kousky, které vložte do mísy s vodou.

Poznámka: Místo hub Enoki můžete použít jiné oblíbené houby, které se používají v asijské kuchyni. 

3. KROK

Houby pořádně properte, sceďte a dejte je na talířek. Stejný postup opakujte u jarní cibulky a koriandru. V míse smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a na pánvi rozehřejte olej.

4. KROK

Na oleji osmažte koriandr s rajčaty – potrvá to asi 2 minuty, přilijte 400 ml vody se sójovou omáčkou a přisypte houby. Všechny ingredience zamíchejte a přilijte k nim škrobovou vodu. Polévku vařte další 4 minuty. 

Poznámka: Škrob přidávejte do polévky natřikrát. 

5. KROK

Do vroucí polévky vlijte rozšlehaná vejce, posolte ji a ochuťte pepřem dle vlastní chuti. Vše zamíchejte a vařte ještě 2 minuty. Nakonec vmíchejte koriandr s nasekanou jarní cibulkou a podávejte. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: 阿朝哥美食

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů