Asijská rajčatová polévka s vejci a bylinkami - postup přípravy
Přineste do své kuchyně trochu Asie prostřednictvím voňavé a chuťově výrazné asijské rajčatové polévky. Je plná vitamínu a připravíte ji za pár minut. Na tuto polévku si mohou troufnout i začátečníci.
Ingredience
Rajčata omyjte, na povrchu je nařízněte a zalijte je vroucí vodou – díky tomuto procesu z nich snadno sundáte slupku. Rajčata nakrájejte na drobné kousky stejně, jako kousek zázvoru.
V míse vyšlehejte vejce a nakrájejte asijské houby Enoki na drobné kousky, které vložte do mísy s vodou.
Poznámka: Místo hub Enoki můžete použít jiné oblíbené houby, které se používají v asijské kuchyni.
Houby pořádně properte, sceďte a dejte je na talířek. Stejný postup opakujte u jarní cibulky a koriandru. V míse smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a na pánvi rozehřejte olej.
Na oleji osmažte koriandr s rajčaty – potrvá to asi 2 minuty, přilijte 400 ml vody se sójovou omáčkou a přisypte houby. Všechny ingredience zamíchejte a přilijte k nim škrobovou vodu. Polévku vařte další 4 minuty.
Poznámka: Škrob přidávejte do polévky natřikrát.
Do vroucí polévky vlijte rozšlehaná vejce, posolte ji a ochuťte pepřem dle vlastní chuti. Vše zamíchejte a vařte ještě 2 minuty. Nakonec vmíchejte koriandr s nasekanou jarní cibulkou a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 阿朝哥美食