Jablečný štrúdl z jednoduchého těsta

i Zdroj fotografie: Nicole Soukopová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jablečný štrúdl z jednoduchého těsta - postup přípravy

Jablečný závin lze upéci z mnoha druhů těsta, přičemž některá jsou velmi jednoduchá. Recept na jedno takové nám poskytla paní Nicole Soukopová.
1. KROK

Z mouky, vejce, soli, másla, cukru a vody umíchejte těsto a zpracujte ho rukou nebo robotem, aby bylo hladké a nelepilo se. Poté ho nechte hodinu odpočinout.

2. KROK

Oloupejte si jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte k nim půl sáčku vanilkového pudinku, cukr, rozinky, skořici, trochu rumu a nasekané ořechy. Vše zamíchejte.

3. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál. Rozdělte ho na tři části a z každé vyválejte obdélníkovou placku. Tu naplňte jablečnou směsí a srolujte.

4. KROK

Štrúdly potřete rozšlehaným vejcem a několikrát propíchněte vidličkou. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180 °C, dokud nebudou dozlatova. Po upečení je potřete rozpuštěným máslem s trochou rumu.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 241 hlasů
Nahlásit chybu
134 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt