Zdravá mrkvová polévka s čerstvou petrželkou - postup přípravy
Chcete-li si skvěle pochutnat, zahřát se, zasytit a dodat svému tělu živiny, dopřejte si mrkvovou polévku s petrželkou. Výhodou je, že ji můžete podávat i za studena.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Mrkev oloupejte a většinu z jejího množství nakrájejte na kolečka.
Poznámka: Asi 4 mrkve nastrouhejte na tenké plátky, které budete potřebovat v závěru přípravy polévky.
Nakrájenou mrkev přidejte do hrnce s cibulí, kde ji 2–3 minuty smažte. Zeleninu zalijte vývarem a polévku vařte 10 minut, pod pokličkou.
Mrkvovou polévku odstavte z tepla, rozmixujte do hladka a ochuťte ji solí a pepřem. Plátky mrkve smažte na pánvi, přibližně 1 minutu a polévku jimi ozdobte.
Tip: Každou porci servírujte s nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdravé recepty