Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravá mrkvová polévka s čerstvou petrželkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Zdravá mrkvová polévka s čerstvou petrželkou - postup přípravy

Chcete-li si skvěle pochutnat, zahřát se, zasytit a dodat svému tělu živiny, dopřejte si mrkvovou polévku s petrželkou. Výhodou je, že ji můžete podávat i za studena.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Mrkev oloupejte a většinu z jejího množství nakrájejte na kolečka. 

2. KROK

Poznámka: Asi 4 mrkve nastrouhejte na tenké plátky, které budete potřebovat v závěru přípravy polévky.

3. KROK

Nakrájenou mrkev přidejte do hrnce s cibulí, kde ji 2–3 minuty smažte. Zeleninu zalijte vývarem a polévku vařte 10 minut, pod pokličkou. 

4. KROK

Mrkvovou polévku odstavte z tepla, rozmixujte do hladka a ochuťte ji solí a pepřem. Plátky mrkve smažte na pánvi, přibližně 1 minutu a polévku jimi ozdobte. 

Tip: Každou porci servírujte s nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Zdravé recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů