Jednoduchá fazolová polévka s rajčaty - postup přípravy
Inspirujte se řeckým receptem na jednoduchou fazolovou polévku, která je výživná a zasytí. Výhodou je, že chutná i zastudena, proto se hodí i pro letní dny.
Základ
Na smažení
Na posypání
Bílé fazole nechte přes noc namáčet a před použitím je slijte. Poté je vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu.
Poznámka: Během vaření se na hladině začne tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte řapíkatý celer s najemno nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí s česnekem 3 minuty.
Směs ochuťte pepřem, vmíchejte do ní rajčatový protlak a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty.
Tip: Místo protlaku můžete použít nastrouhaná rajčata.
Asi po 20 minutách, co se fazole vaří, k nim směs vmíchejte, společně se solí, chilli a sušeným oreganem. Přidejte bobkový list a polévku vařte dalších 10 minut, pod pokličkou.
Jednoduchou fazolovou polévku servírujte posypanou nasekanou petrželkou.
Tip: Ke každé porci můžete podávat opečené pečivo.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia