Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá fazolová polévka s rajčaty

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchá fazolová polévka s rajčaty - postup přípravy

Inspirujte se řeckým receptem na jednoduchou fazolovou polévku, která je výživná a zasytí. Výhodou je, že chutná i zastudena, proto se hodí i pro letní dny.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílé fazole nechte přes noc namáčet a před použitím je slijte. Poté je vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. 

Poznámka: Během vaření se na hladině začne tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem smažte řapíkatý celer s najemno nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí s česnekem 3 minuty. 

3. KROK

Směs ochuťte pepřem, vmíchejte do ní rajčatový protlak a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty.

Tip: Místo protlaku můžete použít nastrouhaná rajčata.

4. KROK

Asi po 20 minutách, co se fazole vaří, k nim směs vmíchejte, společně se solí, chilli a sušeným oreganem. Přidejte bobkový list a polévku vařte dalších 10 minut, pod pokličkou. 

5. KROK

Jednoduchou fazolovou polévku servírujte posypanou nasekanou petrželkou. 

Tip: Ke každé porci můžete podávat opečené pečivo.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů