Hovězí roštěná s rýží a hořčičnou omáčkou - postup přípravy
Přiravte si rychlý a jednoduchý oběd podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Maso je křehké a pokrm je lehký, snadno stravitelný a vhodný i pro dietáře.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a dejte bokem. Plátky masa opatrně naklepejte z obou stran, aby bylo maso křehčí.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zabrání porušení jeho struktury a odstřikování šťávy z masa do okolí.
Plátky masa z obou stran osolte, opepřete a jejich okraje nakrojte, aby se při smažení nekroutily. Maso potřete z každé strany lžičkou hořčice a obalte ho v 5 lžících hladké mouky.
Poznámka: Jednu lžíci mouky si dejte bokem. Budete ji později potřebovat.
Na pánvi rozehřejte olej a maso smažte z každé strany 3 minuty. Poté jej z pánve odstraňte a na výpeku smažte přibližně 3 minuty nakrájenou cibuli, kterou poté i s výpekem přendejte do rozpáleného hrnce a zasypte ji lžící mouky.
Vytvořte jíšku, ke které přidejte lžičku hořčice, vše zamíchejte, krátce osmahněte a zalijte vývarem, do kterého vložte maso, drcený kmín, pepř a vše vařte pod pokličkou do měkka, přibližně 60–90 minut.
Tip: Chcete-li omáčku výraznější, můžete ji ještě dochutit solí. Hovězí roštěnou podávejte s rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem