Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová „Čína“ se zeleninou, houbami a rýží

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřová „Čína“ se zeleninou, houbami a rýží - postup přípravy

Česká „Čína“ se do našich jídelníčků nevratně vžila a stala se jeho důstojnou součástí. Pokud jste ji dosud nevyzkoušeli, nechte se inspirovat osvědčeným domácím receptem od paní Terezy Koubkové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli oloupejte a nasekejte ji nadrobno. Maso očistěte a nakrájejte ho na tenké nudličky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm cibuli dorůžova. Přidejte nakrájené maso, osolte ho a opepřete. Poté dodejte čínské koření, mletou sladkou papriku a špetku chilli, vše zastříkejte sójovou omáčkou a nechte ingredience společně chvíli restovat.

2. KROK

Po osmahnutí maso v pánvi podlijte trochou vody, přiklopte jej pokličkou a nechte dusit asi 45 minut. Poté přidejte pokrájené žampiony, směs zeleniny na Čínu a trochu drceného kmínu. Promíchejte a pokračujte v dušení, dokud maso, zelenina a houby zcela nezměknou.

3. KROK

Zatímco se směs dusí, uvařte rýži podle návodu na skus. Podušenou směs odstavte ze sporáku, na talíře rozdělte rýži, přidejte k ní masovou směs, vše posypejte jemně nasekanými čerstvými bylinkami a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů