Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé jogurtové koblížky obalované v cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé jogurtové koblížky obalované v cukru - postup přípravy

Připravte si rychlé jogurtové koblížky z levných ingrediencí, které máte vždy doma po ruce. Koblížky jsou sladké, vláčné a při jejich přípravě se nemusíte holýma rukama vůbec dotknout těsta.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vejce s cukrem a jogurtem. Za stálého míchání přilijte mléko a citronovou kůru. 

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

Do směsi přimíchejte po částech prosátou mouku a kypřící prášek do pečiva. Jakmile získáte hladké těsto, začněte z něj vytvářet malé koblížky.

Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

V pánvi rozehřejte olej a pomocí lžičky tvořte koblížky, které v něm smažte 4–6 minut. 

Tip: Usmažené koblížky odkládejte na papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Ještě teplé koblížky obalte v cukru, který jste předem vsypali do talíře a nechte je vychladnout.

Tip: Rychlé jogurtové koblížky můžete podávat ke kávě, čaji nebo s kakaem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů