Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řez „Kilometr“ s pařížským krémem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Řez „Kilometr“ s pařížským krémem - postup přípravy

Chcete-li si upéct dezert, kterým byste svým hostům vyrazili dech, připravte řez „Kilometr“ podle receptu paní Romany Važanské. Příprava se zdá být na první pohled složitá, ale v praxi zjistíte, že se jedná o poměrně jednoduchý postup.

Ingredience pro:
3 dávky
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tento recept vyžaduje, abyste si krém připravili den předem. Do hrnce nalijte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu. Potrvá to přibližně 2 minuty. 

Poznámka: Dejte pozor, aby se smetana nevařila. Pouze ji zahřívejte.

2. KROK

Smetanovou čokoládu nechte vychladnout a následně ji dejte na noc do lednice. Druhý den, až upečete korpus, čokoládu vyšlehejte. 

3. KROK

Korpus připravíte tak, že v míse vyšleháte cukr s olejem a žloutky do pěny. Přidejte do něj 10 lžic vlažné vody a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Následně vyšlehejte z vaječných bílků sníh, který do směsi opatrně vmíchejte.

4. KROK

Těsto rozdělte na tři stejné části. Jednu z nich ponechte světlou, do druhé vmíchejte kakao a do třetí mleté oříšky. Připravte si tři formy srnčí hřbet, které důkladně vymažte tukem a vysypte moukou.

5. KROK

Formy naplňte připravenými těsty a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Jakmile je dezert hotový, nechte jej vychladnout a poté jej vyklopte na vál. 

6. KROK

Upečený dezert nakrájejte na plátky, které pokapejte rumem a střídavě slepte vyšlehaným krémem ze smetanové čokolády. 

Poznámka: Trochu krému si nechte na závěrečné potření kilometru po jeho povrchu. Dezert podávejte posypaný kokosem nebo mletými ořechy.

7. KROK

Kilometr vložte do lednice a nechte jej uležet do druhého dne. 

Tip: Dezert podávejte šikmo nakrájený na plátky tak, aby byly vidět barevné pruhy různých těst.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů