Plněné bramboráky se šunkou a sýrem - postup přípravy
Usmažte si ty nejlepší bramboráky, jaké jste kdy jedli, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výjimečné jsou díky náplni z kvalitní šunky a roztaveného sýra.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nastrouhejte také oloupaný česnek, který do brambor vmíchejte společně s vejci, solí, majoránkou, kmínem, pepřem, polovinou množství nasekané pažitky a 4 vrchovatými lžícemi polohrubé mouky.
Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého usmažte 12 kusů. Bramboráky smažte z každé strany přibližně 4 minuty.
Poznámka: Bramboráky by měly být upečeny dozlatova. Pokud chcete zkrátit čas smažení, můžete k němu použít více pánví najednou.
Na každý bramborák položte plátek šunky, plátek sýra, posypte jej trochou pažitky a zarolujte ho. Poté jej položte do zapékací mísy.
Poznámka: Tento postup opakujte u všech bramboráků, které následně dejte na 5 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C.
Bramboráky můžete podávat v kuse, ale můžete je rozpůlit, aby lépe vynikla náplň a roztopený sýr uvnitř.
Tip: Hotový pokrm podávejte posypaný zbytkem nasekané pažitky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou