Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné bramboráky se šunkou a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 96 minut

Plněné bramboráky se šunkou a sýrem - postup přípravy

Usmažte si ty nejlepší bramboráky, jaké jste kdy jedli, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výjimečné jsou díky náplni z kvalitní šunky a roztaveného sýra.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nastrouhejte také oloupaný česnek, který do brambor vmíchejte společně s vejci, solí, majoránkou, kmínem, pepřem, polovinou množství nasekané pažitky a 4 vrchovatými lžícemi polohrubé mouky.

2. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého usmažte 12 kusů. Bramboráky smažte z každé strany přibližně 4 minuty. 

Poznámka: Bramboráky by měly být upečeny dozlatova. Pokud chcete zkrátit čas smažení, můžete k němu použít více pánví najednou.

3. KROK

Na každý bramborák položte plátek šunky, plátek sýra, posypte jej trochou pažitky a zarolujte ho. Poté jej položte do zapékací mísy. 

Poznámka: Tento postup opakujte u všech bramboráků, které následně dejte na 5 minut prohřát do trouby předehřáté na 180 °C. 

4. KROK

Bramboráky můžete podávat v kuse, ale můžete je rozpůlit, aby lépe vynikla náplň a roztopený sýr uvnitř.

Tip: Hotový pokrm podávejte posypaný zbytkem nasekané pažitky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů