Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý krémový koláč, který si zamilujete

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý krémový koláč, který si zamilujete - postup přípravy

Ať už vás hodní mlsná nebo potřebujete dokonalý dezert na rodinnou či přátelskou oslavu, vyzkoušejte tento recept. Jeho postup je totiž naprosto nenáročný a jednoduchý, výsledkem je ale hotová sladká pochoutka, která se na stole jednoznačně neohřeje dlouho. Navíc se také skvěle hodí na léto a teplé slunečné dny, kdy potřebujete jenom něco lehkého.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve ze všeho si připravte jednotlivé druhy pudinků. Na ty použijte vždy 400 ml mléka a 40 gramů cukru. Každý z pudinků musí být spíše hustějšího rázu, takže pokud se vám první bude zdát řidší, uberte u dalších z mléka.




Když máte jednotlivé příchutě pudinků připravené, je čas na postupné vrstvení. Připravte si tedy plech nebo obdélníkovou dortovou formu, na jejíž dno vedle sebe uložíte sušenky. Na ty poté rovnoměrně nanesete vrstvu banánového krému.

Poté přijdou na řadu opět sušenky, na které rozetřete karamelový krém, a nakonec další vrstva sušenek s vanilkovým krémem. Když máte všechny vrstvy hotové, uložte koláč do lednice alespoň na 15 minut.

Mezitím si totiž ušleháte smetanu tak, aby vznikla jemná a nadýchaná šlehačka. Tu poté rozetřete na poslední vrstvu koláče a opět jej celý uložíte do chladu, kde by měl být minimálně 20-30 minut, aby hezky zatuhnul.

Nakonec koláč pouze ozdobíte dle vlastní představy a chutě (můžete použít nastrouhanou čokoládu, vanilkový nebo karamelový topik a mnoho dalších ozdob). Rozkrájejte a můžete podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů