Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové maso se zeleninou, sýrem a bramborovou kaší

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečené vepřové maso se zeleninou, sýrem a bramborovou kaší - postup přípravy

Z vepřového masa se dá udělat vskutku hodně pokrmů, ale tento je velmi netradiční. Hodí se na spoustu příležitostí ať už jako chutný oběd, kterým potěšíte celou svou rodinu, anebo občerstvení na rodinné oslavy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory důkladně umyjte, oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky. Dejte je do hrnce, zalijte vodou, osolte, vhoďte stroužek česneku a nechte vařit doměkka. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na céčka, dejte ji do misky. Houby nakrájejte na kostičky a nachystejte si pánev, na kterou nalijete rostlinný olej.

2. KROK

Olej nechejte rozehřát a nechejte na něm smažit houby cca 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Sundejte z plotny a nechejte trochu vychladnout. Jakmile budou brambory hotové, tak je sceďte a rozmačkejte v hrnci s kostkou másla. Maso nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.

3. KROK

Všechny kousky položte na pracovní plochu, zakryjte je potravinářskou fólií a naklepejte. Osolte je, opepřete, dochuťte i mletou sladkou papriku a granulovaným česnekem. Položte všechny kousky na sebe a nechejte je marinovat. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka a sýr nastrouhejte najemno.

4. KROK

Rozklepněte vejce do misky a rozšlehejte jej se špetkou soli. Plátky masa namočte z obou stran do vejce a obalte moukou. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Položte na ně postupně plátky rajčat, cibuli, osmažené žampiony, lžíci bramborové kaše a završte strouhaným sýrem.

5. KROK

Aby sýr při pečení nezhnědl až příliš, pomažte jej zakysanou smetanou. Maso pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Poté pokrm vyndejte z trouby a můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů